Ons logo

Klassieke opleiding

Partituur in old-bookstyle

De diploma’s zijn wereldwijd erkend.

Je start wanneer je wilt,

en in overleg leggen we je doelen vast.

Je krijgt een opleiding op maat.

Heb je ambities in de muzikale wereld?

Dan hebben wij de geschikte muzikale opleiding voor jou!

Op het conservatorium, lang geleden heette het solfège, en toen notenleer, daarna AMV, en nu dus volgens het nieuw decreet: MCV (officieel: muzikale en culturele vorming). Het verplichte vak voor al wie begint aan een opleiding muziek.

Deze theoretische vorming kun je bij ons ook volgen. Deze vorming verwezenlijken wij in samenwerking met ABSRM. ABSRM is één van de grootste uitgevers voor muziek, en behoort tot de top van vooruitstrevende organisatoren van muziekexamens, en dit overal in de wereld. Hun missie: “Het voeden van liefde voor muziek, en mensen aanmoedigen om hun muzikale droom waar te maken. ABSRM gelooft dat iedereen, toegang moet krijgen tot de beste muziekscholing. ”

Net zoals in het traditioneel onderwijs, vertrekken we hierbij vanuit het zingen. Je leert muziek noteren, je traint je gehoor, en spelenderwijs maak je kennis met de bouwstenen van de muziek.

Ook bij ons doorloop je verschillende graden. (Voorbereidend jaar, grade 1 t.e.m 8). Voor het behalen van een graad, leg je een examen af.

Alleen bij Le Petit Conservatoire doe je dit op je eigen tempo. Graden hoeven bij ons niet samen te vallen met schooljaren. Je start wanneer het jouw past.

Voor leerlingen, die dit wensen, helpen we aan je voorbereiding voor je deelname aan nationale en/of internationale wedstrijden.